donderdag 15 augustus 2013

Spelen als economisch principe voor succes

http://player.vimeo.com/video/47046193

‘Spelen geeft mensen een reden om zich betrokken te voelen. Je ziet mensen echt veranderen als ze spelen’, zegt professor Katie Salen van Depaul University in de VS, waar ze executive director is van het Institute of Play.

Spelen is meer dan een activiteit. Het is een bewustzijn waarin je vrij bent om te experimenteren, onderzoeken en nieuwe verbindingen te maken. Dat geldt niet alleen voor kinderen, maar juist ook voor mensen in organisaties die resultaten moeten boeken in lastige situaties. Spelen helpt mensen en organisaties om groot te blijven denken.

Waarom is spelen zo lastig in organisaties?
Ik spreek veel managers en zelfstandig professionals die net als ik voor grote uitdagingen staan. Bij allemaal merk ik hetzelfde als bij mezelf. Ze zijn gefrustreerd omdat ze maar een beperkt deel van hun toegevoegde waarde in kunnen zetten: talenten, ideeën en bezieling. En van wat ze inzetten in hun werk wordt de waarde te laag in geschat door bazen of opdrachtgevers.

In plaats van te werken vanuit je bron van mogelijkheden, werk je vanuit de aannames over wat haalbaar of ‘realistisch’ is. Die aanname is gebaseerd op het beperkte beeld van de toegevoegde waarde die beschikbaar is.
De kracht van spelen
Hoe vergroot je de betrokkenheid van anderen bij een hoger doel? Hoe daag je jezelf en anderen uit om te leven en werken vanuit ieders Bron van Mogelijkheden? Hoe integreer je ogenschijnlijk tegengestelde ideeën tot een groter doel? Kortom: hoe blijf je groot denken in lastige situaties?

Neem een initiatief dat zo klein is dat iedereen mee kan doen en zo groot is dat iedereen wint.
Ricardo Semler, topman van het Braziliaanse bedrijf Semco geeft zijn medewerkers elke dag een prikkelende vraag die hen laat nadenken over hun eigen talent en geluk. Hierdoor  blijven mensen gericht op het behalen van resultaten vanuit hun eigen kracht.
Mahatma Gandhi begon in maart 1930 een zoutmars van 400 kilometer naar de Indische Oceaan. Zijn doel was om India te bevrijden zonder geweld. Zijn uitnodiging: volg mij op mijn tocht. Dat kan al door mij onderweg aan te moedigen. Je zult dit initiatief in geen enkel militair handboek tegenkomen als manier om een land te bevrijden. Toch bracht hij meer dan 60.000 mensen op de been. Juist dit initiatief bracht het Britse rijk ten val.

En jij?
Definieer je hogere doel en bedenk een ‘klein spel’. Staat ‘duurzaamheid’ of ‘verantwoord ondernemen’ in de missie van jouw organisatie? Bedenk dan bijvoorbeeld het spel met je team of afdeling om een week lang elke ruimte beter achter te laten dan je die hebt aangetroffen. De vergaderkamer, je bureau, de lift, ja ook het bedrijfstoilet.

Organiseer deze week een Mastermind groep voor jouw doel: 5 mensen die je 5 minuten belt/spreekt en input vraagt over het realiseren van jouw doel. En wees de uitnodiging om de Mastermind te zijn voor 5 anderen.
Leren spelen is één van de 5 principes om te leven en werken vanuit je Bron van

Wil je zelf ervaren hoe dit werkt? Kom dan naar onze workshop op donderdag 29 augustus a.s Leren Spelen. Kijk als een kind, handel als een leider.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten