dinsdag 4 juni 2013

Lunchlezing Wouter Hart Verdraaide Organisaties 29/08

Soms lees je een boek waarvan je denkt, 'Verdraaid, dit is precies zoals het werkt." Dat overkwam me met het boek van Wouter Hart over verdraaide organisaties.

De essentie van zijn boek gaat erover dat we ons als mensen in organisaties teveel met de systemen en procedures bezig houden en te weinig met de werkelijke wereld. Of zoals hij het noemt, de systeemwereld gaat voor de leefwereld. In deze beweging schetst Wouter dat organisaties steeds meer af komen te staan van hun oorspronkelijke bedoeling. En door weer verbinding te maken met deze bedoeling, we weer meer zicht krijgen op wat we verloren hadden:
Het contact met de dagelijkse realiteit. Door op deze wijze te leren kijken kunnen organisaties zich weer richten waartoe ze zijn. Hun bedoeling. Met het boek onder mijn arm ben ik de gesprekken aan het aangaan in mijn eigen organisatie.
Omdat zijn verhaal zo herkenbaar is en moeiteloos aansluit bij het thema leren en ontwikkelen, hebben we hem gevraagd zijn verhaal in de lunchlezing op donderdag 29 augustus te komen vertellen. En als je nog niet genoeg hebt van zijn inzichten, kun je tijdens de Learning Lane ook nog een aantal workshops volgen rond het thema Verdraaide Organisaties aangeboden door onze partner Outing Holland....

Henk Eggink
projectleider Learning Lane

Geen opmerkingen:

Een reactie posten